Harga Emas Cipta REKOD lagi!!!!!????

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Amacam?Best tak tengok harga emas sekarang? Ape? sakit jantung? sakit hati? La..kenapa?heheh..OOooo nyesal sebab x beli awal2? Kalau camtu..beli je sekarang..
Dari dulu lagi orang kata..alamak..nyesalnye x beli awal2..sampai la sekarang..
Mana tak nya..semakin ditunggu semakin mahal lak harga emas ni..
Jadi, bila masa terbaik untuk beli emas ni? Hah..beli emas bila ade duit..

Kenapa saya cakap macam tu?Sebab saya x berani nak janji, dan x berani nak cakap..
kenapa jadi macam tu?Sebab harga emas ni tak boleh dikawal. Tak macam wang ringgit..

Harga emas memang ade turun naik..tapi bila nak turun kita tak pasti..yang pastinya harga emas mesti dalam trend menaik..

Jadi, kenapa perlu beli emas bila ade duit? 

Sebab emas ni adalah pelaburan jangka panjang..jadi, dalam masa singkat memang harga emas akan nampak macam turun naik..tapi walaupon graf dia turun naik, harga emas tetap dalam trend menaik..Jadi x rugi beli emas walaupun harga emas sekarang tengah mahal..

Tapi kenapa nak kena beli emas masa emas tengah mahal??
sebab macam saya cakap tadi..kita tak tau..sampai bila emas ni boleh dikatakan mahal..kalau 3 minggu lepa harga emas rm138/gram orang dah cakap mahal la..nak tunggu turun jadi RM130/gram..Ok, lepas tu..bila harga emas naik lagi..jadi RM 140/gram??ala..mahal lagi la..nak kena tunggu harga emas turun sket..jadi RM138/gram. tapi bila skrg??harga emas RM145/gram??ala..mahal lagi la...

haha..kalau camtu..memang kompem xkan beli emas punye..kenapa?sebab emas mmg kompem2 akan mahal..x penah orang kata murah..

Tak percaya?? ok..jom kita tengok graf kat bawah ni



Graf ni adalah dalam jangka masa 5 tahun iaitu sejak tahun 2005..Kalau dulu bulan Jun 2005, harga emas hanyalah USD419/Oz tapi sekarang? (masa tu pun orang dah kata mahal)..tapi hari ini? dah cipta satu lagi REKOD BARU harga emas..sebentar tadi dah cecah US Dollar 1260/Oz.Iaitu kenaikan sebanyak 200% dalam masa 5 tahun..jadi secara purata % kenaikan harga emas lebih kurang 40% setahun..wow!!

So sekarang ni baru orang nak mengaku, harga emas masa 5 tahun sudah murah la..nanti 5 thn akan datang mungkin orang akan kata..alahai..nyesalnye x beli emas masa RM140/gram ritu...atau nyesalnye x beli masa harga emas RM145/gram ritu..
Jadi, kita kena igt..kata kunci nya mudah..lagi lama emas disimpan, lagi nampak kesan kenaikkan harga emas.. :)

Jadi, kawan2 yang nak beli emas tu..boleh la call saya 012-5853035 tak pun boleh call agen2 saya yang lain macam Bryan kat KL, Sabah boleh call En Syam dan En Anuar..

Kalau anda berminat nak jadi agen juga..boleh call saya untuk tanye lebih lanjut...
jangan tunggu lama2..nanti lebih sakit jantung le..hehehe

Sekian, Assalamualaikum.. :)

2 comments:

Ahmad Tarmizi on June 20, 2010 at 12:06 AM said...

Pandai engko kempen ye!, any way apa yang engko cakap tu memang betul. Semasa aku dapat anugerah khidmat cemerlang TNB 25 tahun (2005) , aku pilih rantai tangan emas. Nilai masa tu RM 850, sekarang dah RM1400. Untuk anugerah TNB 30 tahun (2010), aku pilih loket emas berat nya 10.2gram yang bernilai RM1250 dan sekarang mesti lebih. Melabur dengan emas memang berbaloi dan satu lagi kalau sesak boleh jugak pajak di Ar-Rann

Sekian

Amir Firdaus on June 20, 2010 at 1:00 AM said...

haha..last year saya stat kumpul emas dengan 1 dinar bulan september RM497..tapi sekarang??? sebab tu la bes simpan emas..hihi

 
Inspirasi Emas Copyright © 2009 Blogger Template Designed by Bie Blogger Template